Szépészeti és alakformáló testkezelések – Bogácsi Gyógycentrum
+3649534002 |
| 3412 Bogács, Fürdő u. 2.
Telefon
+3649534002
Helyszín
Bogács, Fürdő u. 2.
Nyitva
hétfő-vasárnap 8-16

Szépészeti és alakformáló testkezelések

2017.08.31. 21:42 (2017.04.20. 14:51)

 1. Rádiófrekvenciás kezelés
 2. Kavitációs ultrahang
 3. Vákumos testkezelés speciális kezelőfejjel rádiofrekvenciával és infrával
 4. Velaslim kezelés

Rádiófrekvenciás kezelés

A rádiófrekvenciáról

A rádiófrekvencia energiáját évek óta használják orvosi eljárások során. Férfiak és nők számára is kiváló módszer a fogyókúra után megmaradt zsírpárnák és a narancsbőr eltüntetésére, az arc és a test bőrének feszesítésére, toka, petyhüdt bőr felszámolására. Amikor szöveteket kezelnek, az elektródák között a rádiófrekvencia okozta ellenállás hőt generál a dermisben és a bőr alatti rétegekben. A rádiófrekvencia által felmelegített sejtek hozzájárulnak a kollagén keletkezéshez és az azutáni szövet újjá formázáshoz, mely nagymértékben segíti a végső kozmetikai eredményt, a feszesebb, rugalmasabb és élettel telibb bőr elérését. A kötőszövetek precíz, hő által indukált viselkedése és a szövetzsugorodás mértéke számos tényezőtől függ, többek között a maximálisan elért hőmérséklettől, a kezelési időtartamtól és a szövetek hidratáltságától, korától.

A zsírpárnákat megcélzó, valamint cellulit kezeléseknél egy alkalom kb. 20-30 percet vesz igénybe testtájanként. A kezelések száma jelentősen eltér az emberek, a korok és a bőrtípusok között. Általában 6-8 kezelésre van szükség a bőrfeszesítéshez, de a kezelések száma jelentősen különbözik a túlsúly és a cellulit súlyossági fokai között. A kezelések minimum 1, maximum 2 hetente végzendőek. Az idősebb és napnak kitett bőr több kezelést igényelhet. A legjobb eredmény érdekében 4-8 hetente javasolt fenntartó kezeléseket végezni.

A rádiófrekvencia alkalmazási területei

Hát, csípő, derék, comb: A diétának és a mozgásnak ellenálló zsírpárnákat, valamint a cellulitiszes bőrképet segít eltüntetni. Feszesíti a megereszkedett bőrt és visszaadja rugalmasságát.

Has: Segít megszabadulni a makacs zsírpárnáktól és feszesíti a megereszkedett bőrt (pl. zsírleszívás, vagy hirtelen fogyás következtében).

Kar: A megereszkedett alkart feszesíti.

Ellenjavallatok

 • Daganatos megbetegedések
 • Terhesség
 • Szoptatás
 • Fémimplantátumok
 • Fertőzés
 • Pacemaker
 • Tetoválás
 • Gyulladás a kezelt területen
 • Vérzékenység
 • Diabétesz
 • Szteroidos kezelés
 • Véralvadásgátló szedése
 • Aznapi szoláriumozás

Kezelés utáni teendők

Kezelés után kerülni kell az újabb hőhatást, illetve bőrradírozást. Így például a kezelés utáni napon nem javallott szolárium használata, vagy a napozás. Kerülendő a bőr lefedése, így a smink használata is közvetlenül a kezelés után. Hidratáló arcpakolások azonban mindenképpen jót tesznek majd a bőrnek, érdemes ilyenkor fokozottan figyelni az egyébként is fontos folyadék bevitelre. A szabályok betartásáért cserébe gyönyörű, sima, ráncmentes bőr a jutalmunk.

Kavitációs ultrahang

Az ultrahangos kavitáció az esztétikai gyógyítás egyik legújabb és leghatékonyabb vívmánya. Az eljárás nem igényel fizikai beavatkozást, a kezelés során nagy teljesítményű ultrahang hullámok a kezelt terület szöveteiben mikro buborékokat hoznak létre. Ezen mikro buborékok összeroppanása során nyomásváltozás jön létre, mely az ott található zsírsejteket szétbontják. Az így szétbomlott zsírsejtek a nyirokrendszeren keresztül eltávoznak a májba, ahol a lebontás megtörténik, majd a vizelettel együtt kiürülnek a szervezetből.

Mivel a zsírsejtek száma a születéskor adott és nem növekszik, ezért a kavitációs zsírbontás a sebészeti zsírleszíváshoz hasonló tartós eredményt nyújthat, hiszen a megsemmisült zsírsejtek helyett a kezelt területen újak nem jönnek létre. Ez azt eredményezi, hogy a visszahízás esélye a kezelt területen csökken.

A kavitációs zsírbontás napjaink egyik legnépszerűbb alakformálási módjai közé tartozik. Azonban mi is az az ultrahangos kavitáció? Mi történik hatására a zsírsejtekben, és legfőképp hogyan érhetjük el a kezelésekkel a legjobb eredményeket? Tekintsük át röviden ennek az igazán hatékony technológiának az alapjait!

A legtöbb helyi zsírlerakódás a szubkután sejtszövet strukturális elváltozását takarja a hason, csípőn, lovaglónadrág területen, és jellemzően cellulitot is találunk. Az ultrahangos berendezés által generált hullámok a kiterjedés-összehúzódás módszerét használják ki, gyors ciklusokban. A sebesség közvetlenül az ultrahang generátor függvénye, amikor is végtelen mennyiségű mikrobuborék képződik, melyek fokozatosan kitágulnak, megnőnek. Ez a fokozatos növekedés végül az összeomlásukhoz vezet, amikor sokkhullámokat keltenet, melyek segítik a zsír elfolyósítását és kiürítését.

A kavitáció előnyei:

Mivel a zsírsejtek száma a születéskor adott és nem növekszik, ezért a kavitációs zsírbontás a sebészeti zsírleszíváshoz hasonló tartós eredményt nyújthat, hiszen a megsemmisült zsírsejtek helyett a kezelt területen újak nem jönnek létre. Ez azt eredményezi, hogy a visszahízás esélye a kezelt területen csökken.

Előnye a sebészeti zsírleszívás beavatkozásához képest, hogy azonos eredmény elérése mellett szövődmények nem alakulhatnak ki, kevesebb a kontraindikáció és lényegesen olcsóbb, tehát szélesebb fogyasztói réteg számára elérhető.

Előnye az egyéb fogyasztó kezelésekhez (Pl.: rádiófrekvenciás) képest, hogy a zsírsejtek a kezelt területen megsemmisülnek, nem csak kiürülnek, ezért a hatása hosszan tartóbb.

A kezelés fájdalommentes és biztonságos. A kezelés során a páciens speciális, a kavitációs kezelésre jellemző ciripelő hangot hall. A teljesítmény növelésével a hang erősödik, mely bizonyos egyéneknél kellemetlen érzetet okozhat

A kúra alatt a szokásos napi tevékenység zavartalanul folytatható, nincs szükség kompressz fáslizásra. A kezelt bőrfelszínen nem alakulnak ki bevérzések, véraláfutások, ezért esztétikai szempontból a változás a kúra megkezdésének pillanatától egyértelműen csak pozitív irányú lehet.

A Kavitáció 3 hatása:

Kavitációs hatás: oldja az adipociták zsírtartalmát, elolvasztja a zsírt és a cellulitot.

Metabolikus hatás: növeli az intra adipocita nyomást az ultrahangos rezgés segítségével.

Fibrózis hatás: hatékony a fibrózis és a cellulit elleni harcban.

Az ultrahangos zsírbontás alkalmával a készülékfej mozgatásával és annak a felmelegedésével felgyorsul a nyirokáramlás, valamint a sejtanyagcsere. A salakanyag kimosó hatás folytán az ultrahang a cellulit eltüntetésének és a fogyasztásnak a leghatásosabb módszere. Mivel az erek kitágulnak, és a sejtmembránok is áteresztőbbé válnak, könnyebben jutnak el az alkalmazott természetes növényi anyagok a sejtekbe, így nagyobb hatékonysággal lehet őket használni. Ezen kívül az ultrahang hatására a zsírszöveti sejtburok szétpattan, a zsír elfolyik, az üres sejtburok pedig hatásosabban megtámasztja a laza kötőszövetet. Ezért a nem kívánatos zsírréteg eltávolításában komoly szerepe van az ultrahangkezelésnek.

Milyen céllal használható a kavitáció?

 • lokális zsírbontás
 • cellulitos bőrkép enyhítése, illetve csökkentése
 • testformálás, testszobrászat
 • karcsúsítás, feszesítés

Hány alkalomból áll egy kezeléssorozat? Mennyi időbe telik egy kezelés?

Egy kúra átlagosan 6-10 kezelésből áll, egy-egy kezelés pedig nem haladhatja meg a 40 percet. A kavitációs zsírbontás kizárólag a következő területeken alkalmazható: kar, has, csípő, fenék és comb. Egy kezelés során egy testtájék max 20 percen keresztül kezelhető, így alkalmanként két területet érinthet, pl.: has-csípő, fenék-comb, has-fenék, stb. Az ennél hosszabb időn keresztül tartó beavatkozás már megterhelő lehet a szervezet számára, hiszen a felszabadult zsírok és egyéb salakanyagok kiürítése nem kis feladat és időbe telik.

Milyen eredményeket ígérhetünk?

Az elért eredmény nagymértékben függ a vendég állapotától és az együttműködésre való hajlandóságától. Általánosságban elmondható, hogy egy 6-10 kezelésből álló kúra az adott területen egy-két ruhaméret csökkenést eredményezhet. A szabályok betartásával heti 1-1,5 kg zsírtól szabadulhat meg a kezelt személy.

A klinikai tesztek tanúsága szerint 1 ultrahangos kavitációs kezelés után 12 héttel 1,9 cm-es csökkenést tapasztaltak a has és comb körfogatában. 3 kezelés után ez átlagosan 3,95 cm-re nőtt.

 

Kiknek nem ajánlott a kezelés?

 • Várandós, szoptató nőknek,
 • Nőknek menstruáció alatt,
 • Epilepsziás személyeknek,
 • Szív és érrendszeri, keringési megbetegedésben szenvedőknek,
 • Pacemakerrel rendelkezőknek,
 • Májbetegeknek,
 • Cukorbetegekek,
 • Helytelen veseműködéssel rendelkezőknek,
 • Kezelt területen lévő gyulladás, bőrbetegség, reuma esetén

Kezelés után

Kavitációs kezelések után egy napos szénhidrát és cukormentes diéta, illetve közvetlenül kezelések után 30 perc mozgás ajánlott. Így érhetjük el, hogy a zsírsejtek a nyirokrendszerbe jussanak, onnan pedig a megfelelő kiválasztó szervhez, mely elvégzi a zsírsejtek lebontását. A fokozott folyadékbevitel csak úgy, mint a többi alakformáló kezelésnél, itt is nagyon fontos.

Vákumos testkezelés speciális kezelőfejjel rádiofrekvenciával és infrával

Napjainkban már szinte a csapból is az alakformálásról és a szépség ápolásról lehet hallani, akármerre is jár az ember. De ez valójában csak a modern kor vívmánya és kultúrája miatt kialakult őrület? Hát nem. Leginkább a nőket egészen a középkortól kezdve érdekelte külsejük, szépségük. Ezt mi sem bizonyítja jobban mint, hogy már 3000 évvel ezelőtt is használtak köpölyözést, ami a mai modern vákuum technológia őse.

A vákuum egy térbeli térfogat, ami lényegében nem tartalmaz anyagot, így a benne lévő nyomás sokkal alacsonyabb, mint a külső standard légnyomás. Ez a légüres tér által lehet a test, különböző területein a bőrszövetet felszívni és átmozgatni. Ha helyileg alkalmazzuk, rövidebb ideig érösszehúzó, komolyabb ráhatás esetén értágító tulajdonságát élvezhetjük. Mivel serkenti a lokális véráramlást, így a bőrben, a kötőszövetekben és az izomzatban lerakódott salakanyagok lebomlását és a szervezetből való távozását is gyorsítja. A leválasztott anyagcseretermékek eltávolítása pedig szintén leegyszerűsödik. Ez a technika lényegében a vákuum, ismétlődő, pulzáló hullámait használja a bőr alatti szövetek összenyomására, amely által ezek a rétegek stimulálódnak. Ez a stimuláció növeli a bőr rugalmasságát ezáltal egy egyenletes bőrtónust hoz létre, továbbá csökkenti a bőr megereszkedéseit és eltünteti az apróbb ráncokat.

Ez a technológia nem csak a ráncok eltüntetésére kiváló, hanem az egyéb testfelületek zsír rétegeinek simítására, leolvasztására is. A test zsíros, narancsbőrös területein a vákuum technológia elősegíti a zsírszövetek lebontását és pár alkalom elteltével láthatóan szebb külsőt kölcsönöz az amúgy gödröcskés bőrterületnek. A bőrfeszesítő hatása mellett a vákuum stimulálja az ereket és az egész véráramot, aminek hatására nagyobb mennyiségű oxigén és tápanyag jut a kezelt területekre, továbbá a felszabadult méreganyagokat gyorsabban szállítja el.

Alkalmazási területei:

 • Nyirokfolyadék elszállításának gyorsítása: a celullit kezelések esetében a felesleges folyadék kiválasztása, elvezetése
 • Pihentetés: hát- és nyaki izmokra gyakorolt nyomás enyhítése
 • Bőrfelület szépítése, celullit csökkentése: növekedési csíkok kezelése, combok és felkar formálása, fenék és a has feszesítése, mellek formálása, pattanásos bőr megnyugtatása, tisztítása
 • Keringés/ regeneráció: a fölösleges zsírszövet eltüntetése (a sejt szintű anyagcsere növelése, serkentése), sejt aktivizálás, bőrfeszesítés (különösen arc és nyaki terület)
 • Fagocitózis (falósejtek) fokozása: a falósejtek, melyek felfalják a fölösleges, nem kívánt anyagokat, működésének fokozása (visszér problémák, túlzott kipirosodás és apróbb vénák kezelésében)

Kinek ajánlott a vákuumos testkezelés?

Gyakorlatilag bárkinek. Ez a kezelés kiváló megoldás lehet már folyamatban lévő fogyókúra kiegészítéseként, de már nagyobb testtömeg csökkenés után is gyönyörűen feszesíti és vitalizálja a megereszkedett (kötényhas) bőrréteget. Természetesen nem régiben elkezdett diéta, tisztítókúra esetén is nagy mértékben segít a tisztító folyamat beindításában. Problémásabb bőrű, pattanásos vendégek esetében bőrtisztító hatása vitathatatlan. Továbbá a szinte minden nő számára ismert cellulit problémákat is látványosan szépíti, szüntetheti meg.

Vákuumos kezelőfejek verziói:

A) Egyszerű, köpölyöző fejek

A vákuumos kezelés legegyszerűbb módja. Ezen fejek alkalmazásakor nem árt alaposan elsajátítani a megfelelő technikát, ugyanis erős vákuum esetén nehéz vákuum kupolák mozgatása. Sok vendégnek fájdalmas élmény, bőrük bekékül-belilul, és rossz hírét viszik a kezelésnek.

B) Kör alakú vákuumos fej (Rádiófrekvenciával vagy a nélkül)

Egy fokkal bonyolultabb fej kialakítás, főleg ha beépített rádiófrekvencia is van a külső gyűrűn. Ugyanakkor görgők híján csak pulzáló módban érdemes használni, mivel sokszor húzza a bőrt. Ügyelni kell a beállítások során arra, hogy ha túl erős a vákuum és túl erős a rádiófrekvencia, akkor a bőrt odaszívva a hő hatására megégethetjük a vendéget Óvatos, körültekintő kezeléssel jó kis cellulit kezeléseket tudunk végezni ezekkel a fejekkel.

C) Görgős vákuumos fej

Bár a görgők miatt az ilyen típusú fejek használata egyszerűbb és kellemesebb a vendég számára is, nincs bennük rádiófrekvencia, ami pedig tökéletes kiegészítője a vákuumos kezelésnek.

D) Rádiófrekvenciás görgős vákuumos fej

Velashape. Velaslim vagy hasonló nevekkel ellátott fejek, melyek lényege hogy egyszerre van görgő és RF is a fejben, így a kezelés kellemes, ugyanakkor eredményes. Árukat tekintve ugyanakkor határ a csillagos ég.

A Vákuumos kezelés kombinálhatósága:

Vákuumos testkezelés után:

 • Nyirokmasszázs
 • Testtekercselés
 • Mezoterápia

Vákuumos testkezelés előtt:

 • Ultrahangos zsírbontás
 • Rádiófrekvencia
 • Lipolézer

VelaSlim kezelés (Vákuum+RF+Infravörös fény+Görgők)

A Velaslim technológia lényege, hogy míg cellulit kezelésre és petyhüdt bőr kezelésére már évtizedek óta használnak külön-külön rádiófrekvenciát vagy vákuumot, esetleg szövetmasszázst vagy infravörös fényt, addig ez az új eljárás ezeket egy kezelőfejben összesíti. Ennek megfelelően a Velaslim eljárás igazi cellulit gyilkos megoldás, a leghatékonyabb és legjobb amit eddig feltaláltak.

Az infravörös fény és a bipoláris RF felmelegítik a szöveteket, stimulálják a kollagéntermelést és a fibrolasztokat. A görgős-vákuumos masszázs serkenti a vérkeringést, lebontja a zsírt, elvezeti a salakanyagokat, erősíti a kötőszövetet. A kezelések hatására felgyorsul a kollagéntermelés, a sejtanyagcsere, a felesleges zsír és salakanyagok kiválasztása, elszállítása fokozódik.

A Velaslim technológia hatásai:

 • Stimulálja a nyirokkeringést és a vérkeringést
 • Megkönnyíti a sejt/rost aktivitást
 • Csökkenti a zsírsejt csoportokat, feszesíti a bőrt
 • Javítja a vérkeringést, az erek oxigén és tápanyag ellátottságát
 • Felmelegíti a szöveteket, serkenti a kollagéntermelést
 • Fokozza a vérkeringést, növeli az oxigén szétválasztást az oxihemoglobintól
 • Erősíti a sejtaktivitást
 • Növeli a zsírsejtek anyagcseréjét
 • Javítja a bőr textúráját