MD orvosi kollagén terápia

Az MD orvosi kollagén terápia egy olyan kíméletes és biztonságos injekciós kúra, amely hatékonyan képes csökkenteni a kopás, gyulladás, túlerőltetés, sportsérülés során fellépő fájdalmat és mozgásszervi panaszokat.

GUNA orvosi kollagén terápia

A kollagén a szervezetünk egyik fontos természetes fehérjéje, biztosítja a szövetek, szervek rugalmasságát. A porcok közel 70%-át kollagén alkotja. Ízületi gyulladások esetén kollagén hiány jelentkezik a szervezetben, ami meggyengíti a porcokat, ízületeket.

A fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő GUNA orvosi kollagén terápia ötvözi a több ezer éves keleti gyógymódokat és a legmodernebb molekuláris biológiai kutatás eredményeit. A kezelés során a szakorvos vagy az ízületek körül, vagy az akupunktúrás pontokba, 2-4 mm mélyre, a bőr alá szúrt  injekcióval juttatja a szervezetbe a GUNA MD ampulla természetes hatóanyagát (steril kollagént, vitaminokat, antioxidánsokat, és növényi extraktumokat), több pontba eloszlatva a szükséges mennyiséget. A hatóanyag segít helyreállítani a szervezet élettani működését és jelentősen enyhíti az ízületi fájdalmat. Az akupunktúrás pontokba adott hatóanyag a kezelés hatékonyságát növeli.

Váll, térd, könyök, derék, csípő és egyéb ízületi panaszok hatékony megszüntetése

  • A GUNA terápia elősegíti az ízületi stabilitás normalizációját, és a kollagén szerkezetek regenerációját.
  • Javítja a szövetek vérátáramlását, nyirokkeringését, és a szöveti méregtelenítést.
  • Megállítja a sérülés és a gyulladás által kiváltott negatív élettani spirál továbbgyűrűzését, így nemcsak a tünetet szünteti meg, hanem alapjaiban kezeli a fájdalmat kiváltó folyamatot.

Gyógyszerektől és mellékhatásoktól mentes kezelés

  • A GUNA kezelés során vékony tűvel, legfeljebb 4 mm mélyen, a bőr alá szúr az orvos, ami jól tolerálható, csekély fájdalomérzettel jár, szemben a mély szúrású, hagyományos gyulladáscsökkentő technikákkal,
  • az alkalmazott hatóanyag nem tartalmaz sem szteroidot, sem ún. non-szteroidot és klasszikus értelemben vett fájdalom – és gyulladáscsökkentőket, ezért mellékhatással nem kell számolni.

Biztonságos, szakorvos által végzett mozgásszervi fájdalomcsillapítás, akár élsportolóknál is

az alkalmazott GUNA MD (MD = medical device = orvosi eszköz) ampullák természetes anyagokat, streril kollagént, vitaminokat, antioxidánsokat, és növényi extraktumokat tartalmaznak,

  • A GUNA MD steril ampullái az Európai Unióban, valamint Magyarországon is orvostechnikai eszközként vannak regisztrálva.
  • A GUNA készítmények a Magyar Antidopping Csoport hazai akkreditált laboratóriumában bevizsgált készítmények, nincsenek a WADA dopping tiltólistáján, ezért élsportolóknál is alkalmazhatóak.

Egyéb információk a GUNA orvosi kollagén terápiáról

A GUNA orvosi kollagén terápiás kezelés abszolút ellenjavallata eddig nem ismert, de egyes esetekben fokozott elővigyázatosság szükséges. Pl.: véralvadásgátló kezelés, aktív bőr folyamatok, terhesség, szoptatás, rosszindulatú elváltozások esetén. A szúrások helyén átmenetileg enyhe bőrpír, zsibbadás jelentkezhet, szúrási szövődményként hematóma (vérömleny) léphet fel. A kezelést követő napon átmeneti állapot rosszabbodás, fejfájás léphet fel, ami a kezelések utáni bő folyadék bevitellel megelőzhető.

A kezelés mozgásszervi panaszok enyhítése céljából, kúraszerűen ajánlott. Akut esetben az első 2 hétben heti 2 kezelés, második héttől heti 1 kezelés, krónikus esetben hetente egy kezelés 3-6 hétig, majd a kúrát követően 3-6 havonta 1-1 kezelés szükséges. A probléma és fájdalom eredete, jellege alapján többféle készítmény kombinációjával, egyéni, személyre szabott terápiát állít össze a kezelést végző szakorvos.

Az MD orvosi kollagén terápia egy olyan kíméletes és biztonságos injekciós kúra, amely hatékonyan képes csökkenteni a kopás, gyulladás, túlerőltetés, sportsérülés során fellépő fájdalmat és mozgásszervi panaszokat. Társadalombiztosítás által nem támogatott, térítési díjas beavatkozás. Az MD orvosi kollagén terápiát kérje kezelőorvosától!