Iszappakolás

A természetben előforduló iszapot pakolás formájában alkalmazzák. A szerves és szervetlen alkotókban gazdag iszap jól tartja a meleget, serkenti a vérellátást és csillapítja a fájdalmat. Krónikus, kopásos ízületi- és gerincelváltozások, izomgörcsök, idült kismedencei folyamatok gyógykezelésére használják.

Az iszap jótékony hatásai közé tartozik a fájdalomcsillapítás, mely a hőtartóképességéből ered, így élénkíti a vérellátást. Ásványi sói fokozzák a méregtelenítést és ösztönzik a periférikus érrendszert. Feszesebbé és erősebbé teszi a bőrt.

Izomgörcs, krónikus, kopásos izületi- gerincelváltozás, idült kismedencei folyamatok kezelésére használható. A 42°C-os iszap ellazítja a merev, görcsös izmokat, ezért sportolást követően, ízületi ficamok, végtag törések, elmerevedett izomzat kezelésére és utókezelésére is alkalmas.

Időtartam: 20 perc

Az iszapkezelés általában kiegészítő balneoterápiás eljárás, de gyakran önálló gyógymódként is használható. Hőmérsékleti beállítása általában 42°C, mely a lassú hő leadás miatt stabil. Kezelésnél az iszapot közvetlenül a bőrre helyezik, majd egy textillepedővel, egy gumilepedővel, valamint egy takaróval hőszigetelést képeznek. A kezelés jól bevált gyógymód elsősorban elmerevedett izomzat, kontraktúrák feloldására, idült reumás kórképek, ízületi ficamok, végtagi törések utókezelése esetén. Az ásványi anyagokban gazdag iszap méregteleníti a bőrt és a szervezetet, fokozza a vérkeringést, pótolja a szervezetben a hiányzó ásványi anyagokat. A bőrt továbbá regenerálja, és feszessé teszi.

Hatása: Az iszap ásványi sói gyorsítják a méreganyagok eltávolítását, elősegítik a görcsös, stresszes területek relaxációját, ösztönzik a periférikus érrendszert, így erőteljes sportolás, vagy egy megerőltető munkanap után kifejezetten ajánlott.

Az ásványi anyagokban gazdag iszap méregteleníti a bőrt és a szervezetet, fokozza a vérkeringést, pótolja a szervezetben a hiányzó ásványi anyagokat. A bőrt regenerálja és feszessé teszi.

Az iszap ásványi sói tehát:

  • gyorsítják a méreganyagok eltávolítását,
  • elősegítik a görcsös, stresszes területek relaxációját,
  • ösztönzik a periférikus érrendszert

Vélemény, hozzászólás?