Vákumos testkezelés speciális kezelőfejjel rádiofrekvenciával és infrával

Napjainkban már szinte a csapból is az alakformálásról és a szépség ápolásról lehet hallani, akármerre is jár az ember. De ez valójában csak a modern kor vívmánya és kultúrája miatt kialakult őrület? Hát nem. Leginkább a nőket egészen a középkortól kezdve érdekelte külsejük, szépségük. Ezt mi sem bizonyítja jobban mint, hogy már 3000 évvel ezelőtt is használtak köpölyözést, ami a mai modern vákuum technológia őse.

A vákuum egy térbeli térfogat, ami lényegében nem tartalmaz anyagot, így a benne lévő nyomás sokkal alacsonyabb, mint a külső standard légnyomás. Ez a légüres tér által lehet a test, különböző területein a bőrszövetet felszívni és átmozgatni. Ha helyileg alkalmazzuk, rövidebb ideig érösszehúzó, komolyabb ráhatás esetén értágító tulajdonságát élvezhetjük. Mivel serkenti a lokális véráramlást, így a bőrben, a kötőszövetekben és az izomzatban lerakódott salakanyagok lebomlását és a szervezetből való távozását is gyorsítja. A leválasztott anyagcseretermékek eltávolítása pedig szintén leegyszerűsödik. Ez a technika lényegében a vákuum, ismétlődő, pulzáló hullámait használja a bőr alatti szövetek összenyomására, amely által ezek a rétegek stimulálódnak. Ez a stimuláció növeli a bőr rugalmasságát ezáltal egy egyenletes bőrtónust hoz létre, továbbá csökkenti a bőr megereszkedéseit és eltünteti az apróbb ráncokat.

Ez a technológia nem csak a ráncok eltüntetésére kiváló, hanem az egyéb testfelületek zsír rétegeinek simítására, leolvasztására is. A test zsíros, narancsbőrös területein a vákuum technológia elősegíti a zsírszövetek lebontását és pár alkalom elteltével láthatóan szebb külsőt kölcsönöz az amúgy gödröcskés bőrterületnek. A bőrfeszesítő hatása mellett a vákuum stimulálja az ereket és az egész véráramot, aminek hatására nagyobb mennyiségű oxigén és tápanyag jut a kezelt területekre, továbbá a felszabadult méreganyagokat gyorsabban szállítja el.

Alkalmazási területei:

 • Nyirokfolyadék elszállításának gyorsítása: a celullit kezelések esetében a felesleges folyadék kiválasztása, elvezetése
 • Pihentetés: hát- és nyaki izmokra gyakorolt nyomás enyhítése
 • Bőrfelület szépítése, celullit csökkentése: növekedési csíkok kezelése, combok és felkar formálása, fenék és a has feszesítése, mellek formálása, pattanásos bőr megnyugtatása, tisztítása
 • Keringés/ regeneráció: a fölösleges zsírszövet eltüntetése (a sejt szintű anyagcsere növelése, serkentése), sejt aktivizálás, bőrfeszesítés (különösen arc és nyaki terület)
 • Fagocitózis (falósejtek) fokozása: a falósejtek, melyek felfalják a fölösleges, nem kívánt anyagokat, működésének fokozása (visszér problémák, túlzott kipirosodás és apróbb vénák kezelésében)

Kinek ajánlott a vákuumos testkezelés?

Gyakorlatilag bárkinek. Ez a kezelés kiváló megoldás lehet már folyamatban lévő fogyókúra kiegészítéseként, de már nagyobb testtömeg csökkenés után is gyönyörűen feszesíti és vitalizálja a megereszkedett (kötényhas) bőrréteget. Természetesen nem régiben elkezdett diéta, tisztítókúra esetén is nagy mértékben segít a tisztító folyamat beindításában. Problémásabb bőrű, pattanásos vendégek esetében bőrtisztító hatása vitathatatlan. Továbbá a szinte minden nő számára ismert cellulit problémákat is látványosan szépíti, szüntetheti meg.

Vákuumos kezelőfejek verziói:

A) Egyszerű, köpölyöző fejek

A vákuumos kezelés legegyszerűbb módja. Ezen fejek alkalmazásakor nem árt alaposan elsajátítani a megfelelő technikát, ugyanis erős vákuum esetén nehéz vákuum kupolák mozgatása. Sok vendégnek fájdalmas élmény, bőrük bekékül-belilul, és rossz hírét viszik a kezelésnek.

B) Kör alakú vákuumos fej (Rádiófrekvenciával vagy a nélkül)

Egy fokkal bonyolultabb fej kialakítás, főleg ha beépített rádiófrekvencia is van a külső gyűrűn. Ugyanakkor görgők híján csak pulzáló módban érdemes használni, mivel sokszor húzza a bőrt. Ügyelni kell a beállítások során arra, hogy ha túl erős a vákuum és túl erős a rádiófrekvencia, akkor a bőrt odaszívva a hő hatására megégethetjük a vendéget Óvatos, körültekintő kezeléssel jó kis cellulit kezeléseket tudunk végezni ezekkel a fejekkel.

C) Görgős vákuumos fej

Bár a görgők miatt az ilyen típusú fejek használata egyszerűbb és kellemesebb a vendég számára is, nincs bennük rádiófrekvencia, ami pedig tökéletes kiegészítője a vákuumos kezelésnek.

D) Rádiófrekvenciás görgős vákuumos fej

Velashape. Velaslim vagy hasonló nevekkel ellátott fejek, melyek lényege hogy egyszerre van görgő és RF is a fejben, így a kezelés kellemes, ugyanakkor eredményes. Árukat tekintve ugyanakkor határ a csillagos ég.

A Vákuumos kezelés kombinálhatósága:

Vákuumos testkezelés után:

 • Nyirokmasszázs
 • Testtekercselés
 • Mezoterápia

Vákuumos testkezelés előtt:

 • Ultrahangos zsírbontás
 • Rádiófrekvencia
 • Lipolézer

Vélemény, hozzászólás?